Definita cuvantului sechiraș
sechiráș, sechiráși, s.m. 1. (înv. și reg.) căruțaș, vizitiu. 2. (reg.; în formele: sichiraș, sichioraș) om de casă, fecior de casă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sechiraș
COLȚUNAȘ, colțunași, s.m. Preparat culinar constând dintr-o bucată de aluat de tăiței umplută (cu brânză, carne tocată etc.); colțunasii se pot adăuga și fierbe în supă, sau sunt fierți în apă, apoi serviți cu un sos; sunt specifici bucătăriei italiene, preparați în nenumărate feluri: ravioli (pătrați), cappelleti (pălărioare), tortellini (rotunzi), lunnete (semilună), cannelloni (tuburi). Vezi definitia »
BIRCHIȘ, com. în jud. Arad; 2.212 loc. (1991). Castel (sec. 19). Vezi definitia »
PÂRȘ, pârși, s. m. Nume dat mai multor specii de mamifere din familia rozătoarelor, cu aspect intermediar între veveriță și șoarece, lungi de circa 20 centimetri, cu coadă lungă și stufoasă, cu blană moale și bogată, cu ochi mari și cu bot ascuțit, care trăiesc mai ales prin păduri, cățărate în copaci (unde își au de obicei culcușul și unde hibernează) (Glis glis, Muscardinus avellanarius, Dryomus netedula). ◊ Pârș de stejar = mamifer rozător asemănător cu pârșul, dar cu câte o pată neagră pe obraji. (Eliomys quercinus). [Var.: pâș s. m.] – Din sl. plŭchŭ. Vezi definitia »
chipărúș, chipărúși, s.m.(reg.) ardei iute. Vezi definitia »
ciopláș (-și), s. m. – Picături mari, mai ales de ploaie. Mag. *csaplás, de la csapni „a lovi” (Drăganu, Dacor., VII, 132). Cuvînt rar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z