Definita cuvantului serdar
serdár, serdári, s.m. (înv.) 1. (în sec. XVI-XVII) comandant de oaste, mai ales de călărime. 2. (în sec. XVIII-XIX) boier de rang mijlociu. 3. general de cavalerie în armata otomană. 4. (reg.) călău.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu serdar
MILIONÁR, -Ă, milionari, -e s. m. și f. (Și adjectival) Persoană care posedă o avere evaluată în milioane (de lei, de dolari etc.). [Pr.: -li-o-] – Din fr. millionaire, germ. Millionär. Vezi definitia »
ROLLBAR, rollbaruri, (de ce cu 2 de L? – CM] s.n. Bară de oțel arcuită transversal pe caroseria unui automobil, concepută pentru protecția ocupanților în caz de răsturnare. Se utilizează, în general, la masinile de curse, jeepuri și autoutilitare tip pick-up. Se mai numește și bară antirostogolire sau bară pentru răsturnare. – Din engl. rollbar. Vezi definitia »
PUTINÁR, putinari, s. m. (Rar) Meseriaș care face și vinde putini. – Putină + suf. -ar. Vezi definitia »
VEXILÁR s.m. (Ant.) 1. Purtător al unui vexil1 (1) [în DN]. 2. Soldat roman care făcea parte dintr-o unitate cu vexil propriu. [Cf. lat. vexillarius, fr. vexillaire]. Vezi definitia »
UNIPÁR, -Ă adj., s.f. (Femeie) care a născut un singur copil. // adj. (Despre mamifere) Care naște un singur pui; (despre inflorescențe) la care de sub floarea terminală pornește o singură axă florală laterală. [< fr. unipare, cf. lat. unus – unu, parere – a naște]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z