Definita cuvantului lustragerie
LUSTRAGERÍE, lustragerii, s. f. Atelier unde se curăță și se lustruiește încălțămintea. – Lustragiu + suf. -ărie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lustragerie
INTUÍȚIE s. f. 1. capacitate a gândirii de a descoperi nemijlocit și imediat adevărul pe baza experienței și a cunoștințelor dobândite anterior, fără raționamente logice preliminare. 2. metodă didactică de predare și însușire a cunoștințelor pornind de la reflectarea senzorială nemijlocită a obiectelor și fenomenelor studiate. ◊ pătrunderea instinctivă în esența unui lucru; descoperire bruscă, revelatorie a unui adevăr, a soluției unei probleme. ◊ inspirație, presentiment. (< fr. intuition, lat. intuitio, it. intuizione) Vezi definitia »
ASIRIOLOGÍE s.f. Ramură a arheologiei care se ocupă cu studiul antichităților asiriene. [Pron. -ri-o-, gen. -iei. / < fr. assyriologie]. Vezi definitia »
JURISDÍCȚIE, jurisdicții, s. f. 1. Putere, competență de a judeca a unui judecător sau a unei instanțe. 2. Totalitatea instanțelor judecătorești de același grad. 3. Ansamblul organelor care au competența de a judeca pricini de aceeași categorie. 4. Teritoriu în care un judecător sau o instanță judecătorească își exercită puterea. – Din fr. juridiction, lat. jurisdictio. Vezi definitia »
SCRIBOMANÍE s.f. Mania scrisului. [Gen. -iei. / < fr. scribomanie, cf. lat. scribere – a scrie, gr. mania – nebunie]. Vezi definitia »
SITIOMANÍE s. f. v. sitomanie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z