Definita cuvantului slobozeală
slobozeálă s.f. (reg.) 1. făină de grâu muiată și subțiată cu apă sau cu lapte ori amestecată cu smântână, cu care se drege sau se îngroașă sosul sau ciorba. 2. supă sau ciorbă de post.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu slobozeală
ONOMÁSTICĂ s.f. 1. Disciplină care studiază numele proprii. 2. Totalitatea numelor proprii dintr-o limbă; onomatologie. [Gen. -iei. / < fr. onomastique]. Vezi definitia »
ANTILÓPĂ, antilope, s. f. 1. Nume dat mai multor rumegătoare, cu trupul suplu, cu picioarele lungi și subțiri, care trăiesc prin țările calde. 2. Pielea tăbăcită a antilopei (1) sau material care imită această piele. – Din fr. antilope. Vezi definitia »
TEOBROMÍNĂ s.f. Alcaloid care se extrage din semințele arborelui de cacao, folosit ca diuretic. [Pron. te-o-. / < fr. théobromine]. Vezi definitia »
SPÉRGULĂ s.f. Plantă erbacee cu tulpina păroasă și cu flori albe, care crește prin locuri nisipoase. [< fr. spergule]. Vezi definitia »
PELERÍNĂ s. f. 1. haină lungă și largă, fără mâneci, care se poartă pe umeri. 2. guler mare care acoperă umerii, purtându-se peste palton sau peste rochie. (< fr. pèlerine) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z