Definita cuvantului slugănie
slugăníe, slugăníi, s.f. (reg.) slugă, servitor, argat.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu slugănie
ANGELOLATRÍE s.f. Erezie care constă în adorarea îngerilor. [Gen. -iei. / < fr. angélolâtrie, cf. gr. angelos – înger, latreia – cult]. Vezi definitia »
RESTAURAȚIE s.f. (În gastronomie) Cuvânt recent, utilizat tot mai frecvent în literatura de specialitate în locul sintagmei alimentație publică, pentru domeniul de activitate cuprinzând producția culinară (pregătirea preparatelor culinare, de patiserie și de cofetărie) și desfacerea acestora, precum și a băuturilor (servirea pentru consumul pe loc sau livrarea la comandă, în afara localului), activitate desfăsurată în cadrul unor unități economice specializate. – Din fr. restauration. Vezi definitia »
PĂCĂTOȘÉNIE, păcătoșenii, s. f. Faptul de a fi păcătos (1); faptă de om păcătos; stare de decădere; ticăloșie; nemernicie, păcătoșie. ♦ Mizerie. – Păcătos + suf. -enie. Vezi definitia »
PANOPLÍE s. f. 1. colecție de arme și de armuri (luate ca trofeu), în mod decorativ pe un panou; panoul însuși. 2. ansamblu de accesorii, de instrumente care servesc pentru o anumită activitate. 3. (fig.) serie de mijloace de acțiune de care se dispune într-o situație dată. (< fr. panoplie) Vezi definitia »
FIZIOGRAFÍE s. f. 1. descriere geomorfologică a unei regiuni. 2. știință care studiază caracteristicile exterioare ale Pământului. (< fr. physiographie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z