Definita cuvantului smiclire
smiclíre, smiclíri, s.f. (înv.) 1. fulgerare, fulgerătură. 2. strălucire, lucire.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu smiclire
RIGIDIZÁRE, rigidizări, s. f. Operație de întărire a unui element de construcție prin adăugarea unei piese care împiedică deformarea lui. – V. rigidiza. Vezi definitia »
DETUBÁRE s.f. Totalitatea operațiilor efectuate la o sondă pentru extragerea și recuperarea totală sau parțială a coloanelor de burlane folosite în procesul de forare. [După fr. détubage]. Vezi definitia »
REDESCHÍDERE s.f. Acțiunea de a (se) redeschide și rezultatul ei. ♦ Reluare a unei acțiuni. [< redeschide]. Vezi definitia »
NORMALIZÁRE s. f. 1. acțiunea de a (se) normaliza. 2. tratament termic aplicat pieselor de oțel spre a obține o structură normală, cu granulație fină. (< normaliza) Vezi definitia »
SUPRAALIMENTÁRE, supraalimentări, s. f. Faptul de a (se) supraalimenta; supraalimentație. ♦ (Tehn.) Alimentare cu o încărcătură suplimentară a unui motor cu ardere internă pentru asigurarea puterii necesare la funcționarea în aer rarefiat (la altitudine) sau când turațiile sunt foarte mari. [Pr.: -pra-a-] – V. supraalimenta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z