Definita cuvantului smirdă
smírdă, smírde, s.f. (reg.) 1. numele florii smirdarului (arbust mic din zonele alpine, care formează tufișuri dese, cu flori mărunte, roșii-purpurii și mirositoare); rododendron, trandafir-de-munte. 2. (în forma: zmirdă) rășină folosită în medicină, în parfumerie și la biserică, extrasă dintr-un arbore exotic. 3. (deprec.) femeie mândră, încrezută.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu smirdă
POSÁDĂ, posade, s. f. 1. (Pop.) Curătură (în pădure). ♦ Loc neted pe un deal sau pe un munte unde a existat o așezare omenească. ♦ Loc de odihnă pentru călători. 2. (Pop.) Trecătoare (îngustă) în munți. ♦ Obligație a țăranilor dependenți de a face de strajă în preajma trecătorilor din munți. 3. (Înv.) Loc întărit în mod natural (care servea ca punct de vamă). ♦ Denumire generală a unor dări de vamă. 4. Pârghie cu ajutorul căreia se reglează poziția pietrelor morii în timpul măcinatului, pentru a se obține, după voie, o făină mai mare sau mai fină. ♦ P. gener. (Reg.) Moară. – Din scr. posada. Vezi definitia »
VALÁDĂ s. f. (mar.) concavitate a malului unui fluviu. (< it. vallata) Vezi definitia »
CICLOLÍZĂ s. f. (met.) totalitatea fenomenelor care însoțesc slăbirea și dispariția depresiunilor atmosferice. (< fr. cyclolyse) Vezi definitia »
SUPERNÁVĂ s. f. navă de tonaj foarte mare. (după fr. super-navire) Vezi definitia »
zoonóză s. f., g.-d. art. zoonózei; pl. zoonóze Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z