Definita cuvantului opunția
OPÚNȚIA s.f. (Bot.) Plantă din familia cactaceelor, cu ramuri cilindrice sau turtite, de formă ovală și cu spini așezați în smocuri. [Pron. -ți-a. / < fr. opuntia].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu opunția
PÁRIA s.m. 1. (În India, în concepția brahmanilor) Om care nu face parte din nici o castă, fiind lipsit de orice drepturi. 2. Om disprețuit și ocolit de toți, care nu are nici un drept. [Pron. -ri-a. / < fr. paria, cf. hind. parayan]. Vezi definitia »
definitia cuvantului domeniu feudal Vezi definitia »
MARGINÁLIA s.f. (Liv.) Note, titluri imprimate pe marginea unei pagini, lângă text. ♦ Articol cu note și însemnări pe marginea paginilor. [Pron. -li-a. / < lat. marginalia]. Vezi definitia »
BRASILIA, cap. Braziliei (din 1960), în Districtul Federal (5,8 mii km2), pe un platou interior (Goias), la 1.200 m alt.; 1,8 mil. loc. (1989). Aeroport internațional. Ind. ușoară și alim. Pr. centru politic al țării. A fost construită între 1956 și 1960 după planurile arhitectului Oscar Niemeyer și ale urbanistului Lúcio Costa. Universitate. Vezi definitia »
BIGNÓNIA s.f. (Bot.) Arbore decorativ cu frunze foarte mari în formă de inimă și flori albe, originar din America sau din Asia. [< fr. bignonia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z