Definita cuvantului oratoric
ORATÓRIC, -Ă adj. Referitor la orator sau la oratorie. [< orator + -ic].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu oratoric
BUTÍLIC, -Ă adj. (Chim.; despre derivați ai butanului) Obținut prin înlăturarea unui atom de hidrogen din molecula butanului. ◊ Alcool butilic = butanol. [< fr. butylique]. Vezi definitia »
TÁRTRIC adj. (În sintagma) Acid tartric = acid organic cristalizat, cu gust acru, solubil în apă, care se găsește în fructe, mai ales în mustul de struguri, și care se întrebuințează în industria alimentară, în vopsitoria textilă, în medicină etc.; sare de lămâie. – Din fr. tartrique. Vezi definitia »
VAGOMIMÉTIC, -Ă adj. (Despre substanțe) A cărei acțiune imită pe aceea a nervului vag. [< fr. vagomimétique]. Vezi definitia »
LÁCTIC adj. acid ~ = acid organic aflat mai ales în laptele acru. (< fr. lactique) Vezi definitia »
FINO-ÚGRIC, -Ă, fino-ugrici, -ce, adj. 1. (În sintagma) Limbă fino-ugrică = (la pl.) familie de limbi din nordul și din centrul Europei și din nordul Asiei, din care fac parte finlandeza, maghiara etc.; (și la sg.) limbă aparținând acestei familii. 2. Care aparține limbilor fino-ugrice, privitor la aceste limbi. Studii fino-ugrice. – După fr. finno-ougrien, germ. finnisch-ugrisch. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z