Definita cuvantului ornitopter
ORNITOPTÉR s.n. Aeronavă cu aripi batante. [< fr. ornithoptère, cf. gr. ornis – pasăre, pteron – aripă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ornitopter
CER1, ceri, s. m. Arbore mare din familia fagaceelor, înalt până la 30 m, înrudit cu stejarul, cu scoarța negricioasă, cu frunze pieloase, bogate și cu fructele ghinde, foarte căutat ca lemn de foc (Quercus cerris). ♦ Lemnul acestui arbore, folosit drept combustibil. – Lat. cerrus. Vezi definitia »
SPALIÉR, spaliere, s. n. 1. Suport format din stâlpi între care sunt întinse, orizontal și paralel, fire de sârma zincată pentru susținerea anumitor plante agățătoare sau a ramurilor unor pomi a căror creștere este dirijată de om. 2. Șir de tufe sau de arbuști cu ramurile tunse după un anumit sistem, formând un fel de perete de verdeață de-a lungul unei alei. ♦ Alee mărginită de un asemenea perete de verdeață. 3. Aparat de gimnastică în formă de scară largă, fixat de perete. [Pr.: -li-er] – Din germ. Spalier. Vezi definitia »
CRAVATIÉR s.m. Meseriaș care fabrică cravate, vânzător de cravate. [Pron. -ti-er. / < fr. cravatier]. Vezi definitia »
CAZIÉR s. n. 1. mobilă compartimentată unde se păstrează acte, dosare etc. ♦ ~ judiciar = fișă de evidență cu datele privind antecedentele penale ale unei persoane. 2. (poligr.) dulăpior în care se păstrează litere. (< fr. casier) Vezi definitia »
MERCURIFÉR, -Ă adj. (despre un mineral) care conține mercur. (< fr. mercurifère) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z