Definita cuvantului ortogonalitate
ORTOGONALITÁTE s.f. Însușirea de a fi ortogonal. [Cf. fr. orthogonalité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ortogonalitate
scarpéte, scarpéți, s.m. (pop.; mai ales la pl.) încălțăminte ușoară de postav, de dimie, de pâslă sau de lână împletită; papuc, cipic, târlic. Vezi definitia »
ANUITÁTE, anuități, s. f. Procedeu prin care un capital împrumutat se rambursează într-un anumit număr de ani, printr-o serie de plăți periodice, cuprinzând în afara dobânzii și o sumă destinată a reconstitui capitalul. [Pr.: -nu-i-] – După fr. annuité. Vezi definitia »
VIDUITÁTE s.f. (Jur.) Văduvie. ◊ Termen de viduitate = timpul cât o femeie văduvă nu poate contracta o nouă căsătorie. [Pron. -du-i-. / cf. fr. viduité, lat. viduitas]. Vezi definitia »
OPERAȚIONALITÁTE s.f. 1. Însușirea de a atinge un anumit scop. 2. Proprietatea de a interveni prompt în rezolvarea unei probleme. ♦ Caracterul a ceea ce este operațional. [Pron. -ți-o-. / cf. it. operazionalità]. Vezi definitia »
Piete emergente – piete ale tarilor care trec printr-un proces de crestere accelerata, fie pe parcursul tranzitiei de la o economie de tip centralizat la o economie de piata, fie pe parcursul refacerii in urma unei crize economice. Pe langa ritmul de crestere, aceste piete sunt caracterizate printr-un grad mai mare de risc si de instabilitate, datorita faptului ca mecanismele specifice pietelor dezvoltate nu sunt functionale in intregime Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z