Definita cuvantului otoree
OTORÉE s.f. Scurgere de lichid cefalo-rahidian sau de puroi din ureche. [Pron. -re-e, pl. invar. / < fr. otorrhée, cf. gr. ous – ureche, rhein – a curge].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu otoree
TAXACÉE, taxacee, s. f. (La pl.) Familie de plante gimnosperme lemnoase, cu frunze persistente în formă de ac, cu flori solitare la subsuoara frunzelor sau în spice și cu sămânța acoperită cu un înveliș cărnos (Taxaceae); (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. taxacées. Vezi definitia »
AMPELIDACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate, având ca tip vița de vie; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. ampélidacées, cf. gr. ampelos – viță de vie]. Vezi definitia »
LICOPODIACÉE s. f. pl. familie de plante criptogame vasculare cu frunze foarte mici, solzoase, și cu crengi înfurcate; licopodinee. (< fr. lycopodiacées) Vezi definitia »
GRANDÉE s.f. (Mar.) Parâmă cusută pe marginea unei pânze ca întăritură și pentru a-i micșora lungimea; marginea unei vele. [Pron. -de-e, pl. invar. / < engl. grandee]. Vezi definitia »
CALEA LACTEE, brîu luminos care se vede noaptea de la un capăt la celălalt al boltei cerești. Este format din miliarde de stele ale galaxiei noastre, care nu pot fi distinse cu ochiul liber. Cunoscută și sub denumirea de Calea Laptelui, Calea sau Drumul Robilor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z