Definita cuvantului ozoniza
OZONIZÁ vb. I. tr. 1. A steriliza apa cu ajutorul ozonului. 2. A produce ozon (mai ales într-o încăpere) pentru a mări cantitatea de oxigen; a ozona, a ozonifica. [Cf. fr. ozoniser, it. ozonizzare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ozoniza
INDUSTRIALIZÁ vb. I. tr. a dezvolta industria; a introduce tehnica mașinistă în anumite procese de muncă; a transforma un proces de producție meșteșugărească într-un proces de producție întemeiat pe tehnica mașinistă modernă. II. tr., refl. a deveni, a face (un stat) să devină industrial. ◊ a transforma o materie primă în produse industriale. (< fr. industrialiser) Vezi definitia »
ROTACIZÁ, rotacizez, vb. I. 1. Intranz. A vorbi cu rotacism. 2. Refl. (Despre consoane) A prezenta fenomenul de rotacism. – Din fr. rhotaciser. Vezi definitia »
LITERARIZÁ, literarizez, vb. I. Tranz. A da aspect literar unui cuvânt, unui text, unei construcții etc.; a literaturiza. – Literar + suf. -iza. Vezi definitia »
FLUORIZÁ vb. tr. 1. a impregna cu fluor un obiect pentru a-l face impermeabil. 2. a trata cu fluor apa de băut în scopul combaterii cariilor dentare. (< fr. fluoriser) Vezi definitia »
CONTORIZÁ vb. tr. a ține evidența, a înregistra prin contor. (< contor + -iza) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z