Definita cuvantului palatalizare
PALATALIZÁRE s.f. Acțiunea de a (se) palataliza și rezultatul ei; muiere. [< palataliza].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu palatalizare
MOȘTENÍRE, moșteniri, s. f. Faptul de a moșteni. 1. Drept de succesiune; (concr.) totalitatea bunurilor rămase de la o persoană decedată și intrate în posesiunea altcuiva; p. restr. bun obținut prin drept succesoral. 2. Fig. Patrimoniu cultural, bunuri morale, intelectuale, artistice care se transmit de la o generație la alta. ♦ P. ext. Caracter fizic, însușiri care se transmit ereditar. – V. moșteni. Vezi definitia »
CINEMATIZÁRE s. f. procedeu de amputare chirurgicală a bonturilor, folosind contracțiile mușchilor ce se inserează pe partea amputată, pentru acționarea ulterioară a unor proteze mecanice. (după fr. cinématisation) Vezi definitia »
REPARTIZÁRE, repartizări, s. f. 1. Acțiunea de a repartiza și rezultatul ei. 2. (În sintagmele) Repartizare a cheltuielilor = distribuire a cheltuielilor indirecte de producție asupra costurilor produselor, a lucrărilor executate și a serviciilor prestate. Repartizare a sarcinilor = precizare a obligațiilor profesionale pe persoane, secții, ateliere, sectoare etc. – V. repartiza. Vezi definitia »
NAZIFICÁRE s.f. Acțiunea de a nazifica și rezultatul ei. [< nazifica]. Vezi definitia »
BANDÁRE s. f. Acțiunea și rezultatul de a banda. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z