Definita cuvantului spârcotină
spârcotínă, spârcotíne, s.f. (reg.) bucată de carne cu mult zgârci.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu spârcotină
MIXOPOIÉZĂ s. f. secreție de produse mucilaginoase. (< fr. myxopoïese) Vezi definitia »
ARTROLÍZĂ s.f. Secționare chirurgicală a ligamentelor unei articulații anchilozate. [< fr. arthrolyse, cf. gr. arthron – articulație, lysis – dizolvare]. Vezi definitia »
TRIFOLIÓZĂ s.f. Boală toxică la oi cauzată de consumarea în prea mare cantitate a unor specii de trifoi și care se manifestă prin stomatită, salivație și inflamarea capului și a membrelor. [Pron. -li-o-. / < fr. trifoliose]. Vezi definitia »
AUTOCRÍTICĂ s. f. Metodă de bază în acțiunea de educare a membrilor partidelor marxist-leniniste și a oamenilor muncii, constând în privirea critică a propriei activități, în dezvăluirea și recunoașterea în mod deschis și cinstit a propriilor lipsuri și greșeli, în descoperirea cauzelor care le-au provocat și a mijloacelor de lichidare a lor. – Din auto1- + critică. Vezi definitia »
NOÉMĂ s.f. 1. (În filozofia fenomenologică a lui Husserl) Termen care desemnează obiectul gândirii, conținutul ideii, datul intuiției, conținutul unei propoziții. 2. (Lingv.) Semnificatul unui glosem. [Pron. no-e-. / cf. fr. noème, gr. noema – gând, percepție < noein – a gândi]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z