Definita cuvantului muțește
MUȚÉȘTE adv. v. mutește.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu muțește
RIGIDITÁTE, rigidități, s. f. 1. Însușirea de a fi rigid (1), proprietate a corpurilor de a nu se deforma sub acțiunea forțelor care se exercită asupra lor.* Rigiditate dielectrică = proprietate a unui mediu rău conducător de electricitate de a nu fi străpuns sub acțiunea unui câmp electric. ♦ Lipsă de flexibilitate; înțepeneală. ◊ Rigiditate musculară = lipsă de suplețe musculară ca urmare a unor boli ale sistemului nervos, ca meningita cerebrospinală, tetanosul. Rigiditate cadaverică = fenomen general de întărire și de înțepenire musculară, care apare în primele ore după moarte, ca urmare a coagulării proteinelor musculare. 2. Fig. Severitate, duritate, austeritate; intransigență. – Din fr. rigidité. Vezi definitia »
ATEMPORABILITÁTE s.f. Trăsătură a gândirii metafizice, care constă în interpretarea obiectivistă, în afara cadrului istoric, a fenomenelor. [Cf. it. atemporalità]. Vezi definitia »
proporționalicéște adv. (înv.) proporțional. Vezi definitia »
IMPRESIONABILITÁTE s. f. însușirea de a fi impresionabil. (< fr. impressionnabilité) Vezi definitia »
TONICITÁTE s. f. Însușire a unui țesut elastic de a se afla într-o permanentă stare de tensiune. – Din fr. tonicité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z