Definita cuvantului papagal
PAPAGÁL s.m. 1. Pasăre tropicală cu ciocul gros și încovoiat, cu pene viu colorate, care poate emite sunete asemănătoare graiului omului. 2. (Fig.) Om care repetă mecanic părerile sau vorbele altuia. 3. Clește cu dinți folosit în lucrările de montare și de reparare a țevilor. [< it. pappagallo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu papagal
NOȚIONÁL, -Ă, noționali, -e, adj. Care exprimă o noțiune (1), care se referă la o noțiune, de noțiune. [Pr.: -ți-o] – Din fr. notionnel. Vezi definitia »
CVADRILATERÁL, -Ă adj. (mat.) cu patru laturi; (p. ext.) pe patru părți. (< fr. quadrilatéral) Vezi definitia »
finál2 s. n., pl. fináluri Vezi definitia »
INTERNAȚIONÁL, -Ă, internaționali, -e, adj. Care are loc între mai multe națiuni, care angajează sau privește mai multe țări, privitor la raporturile dintre națiuni. La care participă reprezentanții mai multor state; care are o importanță ce depășește granițele unei singure țări. ♢ Limbă internațională = limbă națională cu largă circulație în afara granițelor unei națiuni și folosită în mod oficial, mai ales în relațiile diplomatice. Drept internațional = totalitatea normelor de drept care reglementează raporturile dintre state. ♦ (Substantivat) Sportiv care reprezintă țara sa într-o competiție internațională. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. international. Vezi definitia »
PRESTATÁL, -Ă adj. anterior existenței statului. (< pre- + statal) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z