Definita cuvantului bimestrial
BIMESTRIÁL, -Ă, bimestriali, -e, adj. Care se întâmplă sau apare din două în două luni. [Pr.: -tri-al] – Din fr. bimestriel, it. bimestriale.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bimestrial
INTELECTUÁL, -Ă, intelectuali, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține intelectului, care se referă la activitatea minții, la intelect. 2. S. m. și f. Persoană care posedă o pregătire de specialitate temeinică și lucrează în domeniul artei, al științei, tehnicii etc.; persoană care aparține intelectualității. [Pr.: -tu-al] – Din fr. intellectuel, lat. intellectualis. Vezi definitia »
LATERÁL, -Ă adj. 1. de pe o latură, de pe laturi, lăturalnic. ♦ arie ~ă (sau periferică) = zonă situată la periferia teritoriului în care se vorbește un dialect sau o limbă. ◊ (fig.) secundar, îndepărtat, fără legătură directă cu ceva. ♦ gândire ~ă = proces specific gândirii creatoare, urmărind obținerea a cât mai multor variante posibile ale fenomenului cercetat. 2. consoană ~ă (și s. f.) = consoană articulată cu vârful limbii pe palatul tare sau pe alveolele incisivilor superiori, lăsând aerul să se scurgă de o parte și de alta a limbii. (< fr. latéral, lat. lateralis) Vezi definitia »
RENÁL, -Ă adj. referitor la rinichi, al rinichilor. (< fr. rénal, lat. renalis) Vezi definitia »
ANTIPODÁL, -Ă adj. situat la antipozi; antipodic. (< fr. antipodal) Vezi definitia »
ANTIDICTATORIÁL, -Ă adj. împotriva dictaturii. (< anti- + dictatorial) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z