Definita cuvantului stosărie
stosăríe, stosăríi, s.f. (înv.) loc unde se juca stos.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu stosărie
ZOROCLÍE, zoroclii, s. f. (Reg.) Cămașă bărbătească făcută din pânză groasă. Vezi definitia »
PIROMETALURGÍE s.f. Procedeu de bază pentru obținerea metalelor, care constă în topirea minereurilor în cuptoare metalurgice cu ajutorul căldurii produse prin arderea unor combustibili. [Gen. -iei. / < fr. pyrométalurgie]. Vezi definitia »
pécie, pécii, s.f. (înv. și reg.) 1. carne macră de vită, de oaie sau de porc (mai ales de pe lângă șira spinării), bună pentru friptură. 2. bucată sau felie de carne macră, sărată și afumată. 3. friptură. 4. tocană de carne. 5. bucată de slănină cât lungimea porcului. 6. peritoneu. 7. (în sintagmă) pecia popii = bucată de colac pe care o ia preotul la biserică. 8. măruntaie. Vezi definitia »
MEZOLOGÍE s. f. ramură a biologiei care studiază relațiile dintre organisme și factorii mediului înconjurător. (< fr. mésologie) Vezi definitia »
ALTIMETRÍE s. f. Ramură a topografiei care se ocupă cu stabilirea altitudinilor de pe suprafața terestră față de o suprafață de referință (nivelul mării) în vederea reprezentării reliefului pe hartă. – Din fr. altimétrie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z