Definita cuvantului zoonimie
ZOONIMÍE s.f. Ansamblul numelor de animale [art. zoonimía, g.-d. zoonimíi, art. zoonimíei]

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu zoonimie
FILIGRANOLOGÍE s. f. disciplină care se ocupă cu cercetarea hârtiilor cu diferite filigrane (2) sau a copiilor de filigrane. (< it. filigranologia) Vezi definitia »
SALVIE, salvii, s.f. În gastronomie, frunzele de salvie (Salvia officinalis) sunt folosite, mai ales în țările mediteraneene, drept condiment în preparatele din carne de vițel, de miel, în sosuri, umpluturi de cârnați, la pizza etc., precum și ca aromatizant pentru diverse băuturi (vermut, oțet), dându-le un gust și o aromă caracteristice acestor zone geografice. Vezi definitia »
GRÉZIE, grezii, s. f. V. gresie. Vezi definitia »
STOECHIOMETRÍE s. f. Ramură a chimiei care studiază raporturile cantitative dintre elemente, în combinații sau în reacții. [Pr.: -chi-o-.Var.: stoichiometríe s. f.] – Din fr. stoechiométrie. Vezi definitia »
IZOMETRÍE s. f. 1. însușirea, faptul de a fi izometric. 2. (mat.) transformare geometrică ce duce puncte diferite în puncte diferite și orice segment într-unul congruent cu el. 3. indentitate metrică a vocilor unei compoziții muzicale. (< fr. isométrie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z