Definita cuvantului pas
PAS2 s.n. Drum îngust între munți; trecătoare. V. defileu. [Pl. -suri. / < germ. Pass, fr. pas].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pas
ARTIGAS, José Gervasio (1764-1850), om politic și general uruguayan. Unul dintre conducătorii (1810-1820) Războiului pentru independența Coloniilor Spaniole din America. Din 1820 a trăit în exil. Vezi definitia »
COMPÁS s. n. 1. instrument din două brațe articulare, cu care se trasează linii curbe și se măsoară arcele de cerc. 2. instrument de navigație la bordul (aero)navelor pentru materializarea direcției de referință nord-sud și pentru determinarea direcției de deplasare. ◊ busolă marină. 3. ~ giroscopic = girodirecțional. (<fr. compas, germ. Kompass) Vezi definitia »
TARANTÁS s. n. trăsură rustică cu coviltir, brișcă (fără suspensie), în Rusia. (< rus. tarantass) Vezi definitia »
ATLAS1, atlase, s. n. I. (Anat.) Prima vertebră cervicală, care se articulează cu occipitalul și cu axisul. II. Colecție de hărți geografice, sistematizate după anumite criterii. ♦ Colecție de imagini, hărți, grafice etc., folosită ca material documentar ilustrativ într-un domeniu științific. Atlas lingvistic. ♦ (În sintagma) Atlas cultural = emisiune de radio sau televiziune care cuprinde noutăți culturale, informații culturale etc. [Pl. și: (II) atlasuri] – Din fr. atlas. Vezi definitia »
a nu-i ajunge cu prăjina la nas expr. a fi înfumurat / îngâmfat Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z