Definita cuvantului pat
PAT s.n. Situație la jocul de șah, în care un jucător, nemaiputând să deplaseze regele fără a intra în șah, este obligat să înceteze jocul, partida declarându-se remiză. / < fr. pat, it. patta].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pat
STERILIZÁT, -Ă, sterilizați, -te, adj. 1. (Despre medii biologice, instrumente chirurgicale etc.) Care a devenit steril (3); dezinfectat. 2. (Despre ființe) Făcut steril (1), incapabil de a procrea; castrat. – V. steriliza. Vezi definitia »
CEMENTÁT, -Ă, cementați, -te, adj. Care a suferit procesul de cementare. – V. cementa. Vezi definitia »
ABRUTIZÁT, -Ă adj. Care și-a pierdut însușirile morale, specific umane; insensibil; brutal. [< abrutiza]. Vezi definitia »
IMPARIDIGITÁT, -Ă imparidigitați, -te, adj. (Rar) (Despre animale) Care are un număr impar de degete; imparicopitat. – Din fr. imparidigité. Vezi definitia »
(lat. „abbattere”; 4. fr.) vb. III 1. Tranz. și refl. A (se) îndepărta de la un drum urmat, de la o anumită direcție sau valoare; fig. de la o linie de conduită, de la o normă fizată etc. 2.Refl. A se opri în treacăt undeva (părăsind drumul inițial), a coci, a trece pe la ... 3.Refl. (Despre fenomene ale naturii, calamitați, necazuri etc) A se produce pe neașteptate (și cu intensitate). ◊ Intranz. A-i veni o idee, a-i trece prin minte, a i se năzări. 4.Tranz. A doborî. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z