Definita cuvantului patogen
PATOGÉN, -Ă adj. (Despre microbi, agenți etc.) Care provoacă infecții. [< fr. pathogène, cf. gr. pathos – boală, gennan – a produce].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu patogen
ANTETRÉN, antetrenuri, s. n. Trăsură pe două roți, care se poate lega, în vederea transportului, cu un tun, cu o bucătărie de campanie sau cu un cheson. – Din ante- + tren (după fr. avant-train). Vezi definitia »
DUODÉN, duodenuri s. n. Segmentul inițial al intestinului subțire. [Pr.: du-o-] – Din fr. duodénum, lat. duodenum [digitorum]. Vezi definitia »
ESTROGÉN, estrogene, s. n. Nume generic dat hormonilor de tipul foliculinei, care provoacă fenomene caracteristice estrului. – Din fr. oestrogène. Vezi definitia »
TRINITROTOLUÉN s. n. Substanță solidă, galbenă, cristalină, fabricată din toluen și folosită ca exploziv cu care se încarcă proiectilele de artilerie; trotil. [Pr.: -lu-en] – Din fr. trinitrotoluène. Vezi definitia »
GLICOGÉN, glicogeni, s. m. (Biol.) Polizaharidă având o structură asemănătoare cu amidonul, care se găsește mai ales în ficat și în mușchi. – Din fr. glycogène. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z