Definita cuvantului peisaj
PEISÁJ s.n. 1. Colț din natură care formează un tot estetic; priveliște. ♦ Tablou, desen, fotografie, care înfățișează un colț din natură. 2. Compoziție literară sau muzicală care cuprinde o descriere a naturii. 3. (Fig.) Aspect al societății, al literaturii etc. [Var. peisagiu s.n. / < fr. paysage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu peisaj
GAJ s. n. 1. bun mobil depus de către un debitor la dispoziția creditorului său drept garanție pentru plata la termenul convenit a unei datorii; zălog, amanet. 2. (fig.) garanție, asigurare. (< fr. gage) Vezi definitia »
JIVRÁJ s. n. strat de gheață sau de chiciură care se depune pe automobile și avioane pe vreme rea. (< fr. givrage) Vezi definitia »
Superaliaj cu 80 Nichel , 20 Crom si urme de Aluminiu si Titan . Folosit la producerea palelor turbinelor si paletelor apartinand navelormaritime de mare tonaj . Vezi definitia »
RADIOREPERÁJ s.n. Radiolocație. [Et. incertă]. Vezi definitia »
CADRÁJ s.n. 1. Delimitarea spațiului util cuprins de un obiectiv fotografic sau cinematografic. 2. Operație de așezare a culorilor care urmează să fie imprimate pe o țesătură. [< fr. cadrage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z