Definita cuvantului pericentru
PERICÉNTRU s.n. Punct de pe orbita unui corp ceresc situat la cea mai mică depărtare de corpul central, față de care se mișcă. [< fr. péricentre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pericentru
RÓSTRU1 s. n. 1. (ant.) pinten la prova navelor de luptă, cu care se spărgea bordajul navelor inamice. 2. tribuna oratorilor în forul roman, împodobită cu prore de corăbii capturate în războaie. 2. (bot., anat.) prelungire în formă de cioc la partea terminală a unui organ, prelungire cartilaginoasă a botului unor pești. ◊ trompă alungită la unele insecte. (< fr. rostre, lat. rostrum) Vezi definitia »
INTEGROMÉTRU s.n. Aparat pentru calcularea suprafeței unei figuri plane, a volumului unei figuri de revoluție etc. [< fr. intégromètre]. Vezi definitia »
MODULOMÉTRU s. n. aparat pentru măsurarea modulațiilor (1). (< fr. modulomètre) Vezi definitia »
LIMNIMÉTRU, limnimetre, s. n. Instrument cu care se măsoară nivelul apei unui lac, al unui curs de apă, al unui rezervor. – Din fr. limnimètre. Vezi definitia »
SCÉPTRU s.n. Un fel de baston împodobit, care se poartă ca semn al autorității. ♦ (Fig.) Demnitate, putere, mărime, domnie. [Pl. -re, -ruri (s.m.) -ri. / cf. fr. sceptre, lat. sceptrum, gr. skeptron – baston]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z