Definita cuvantului suspinos
suspinós, suspinoásă, adj. (reg.) 1. suspinător. 2. (înv.; despre cai) astmatic.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu suspinos
ÎNTUNECÓS, -OÁSĂ, întunecoși, -oase, adj. 1. Lipsit de lumină, cufundat în întuneric; obscur, întunecat. ♦ (Rar) De culoare închisă. 2. Fig. Întunecat, posomorât, sumbru, trist. – Întuneca + suf. -os. Vezi definitia »
bimbos = de la latinescul bimba care tradus in greaca si apoi in romana se traduce aproximativ capatana la care se adauga si subfixul os care da o alura speciala acestui cuvant ( sau bimba de la chiru alexandru elev in lic pedagogic ploiesti cls a X-a... un bimbos manelar) Vezi definitia »
PÂNTECÓS, -OÁSĂ, pântecoși, -oase, adj. 1. Cu pântecele mare, proeminent; burtos. 2. Fig. (Despre obiecte) Cu pereții rotunjiți în afară, bombat. – Pântec + suf. -os. Vezi definitia »
LOSTOPĂNÓS, -OÁSĂ, lostopănoși, -oase, adj. (Reg.; despre pământ) Cu lostopane. – Din lostopan + suf. -os. Vezi definitia »
ESCHIMÓS, -Ă, eschimoși, -se, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Populație indigenă, de tip mongoloid, care trăiește în ținuturile arctice din America, Europa și Asia; (și la sg.) persoană care aparține acestei populații. 2. Adj. De eschimos (1), privitor la eschimoși. – Din fr. Esquimaux. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z