Definita cuvantului clocit
CLOCÍT1 s. n. Faptul de a cloci (1).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu clocit
BIOFÍT, -Ă ({s} bio + gr. phyton „plantă”) adj. Care trăiește pe un alt organism fără a-i dăuna și cu care se află în echilibru biologic (ex. specii de microbi care trăiesc pe piele sau pe mucoase). În anumite condiții (scăderea rezistenței organismului, exaltarea virulenței microbilor) echilibrul se rupe și se produce îmbolnăvirea gazdei. Vezi definitia »
NEÎNCHIPUÍT, -Ă, neînchipuiți, -te, adj. Care (prin înfățișarea sa neobișnuită, prin caracterul aparte) întrece puterea de închipuire, care nu poate fi închipuit; inimaginabil. ◊ De neînchipuit = a) loc. adj. care întrece puterea închipuirii, care nu poate fi închipuit; b) loc. adv. foarte, grozav de..., extrem de... ♦ (Adverbial) Extrem de..., foarte. – Ne- + închipuit. Vezi definitia »
MIORLĂÍT1, miorlăituri, s. n. Faptul de a (se) miorlăi; sunet caracteristic scos de pisică; miorlăială, miorlăitură; p. gener. sunet asemănător scos de alte animale sau de om. ♦ Fig. (Depr.) Plâns subțire și tânguitor. – V. miorlăi. Vezi definitia »
ALEURÍT s. n. rocă sedimentară detritică, formată din granule foarte mici de minerale, de roci. ◊ fragment dintr-un astfel de sediment. (< fr. aleurite) Vezi definitia »
ÎNNĂDÍT, -Ă, înnădiți, -te, adj. Cusut, înnodat, sudat etc. cu o bucată (de același fel) pentru a deveni mai mare, mai lung. – V. înnădi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z