Definita cuvantului piton
PITÓN s.n. Piron folosit în alpinism în ascensiunile grele, având la un capăt un inel prin care se introduce coarda. [< fr. piton].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu piton
TERMOTELEFÓN s. n. telefon la care vibrațiile sonore sunt produse prin vibrațiile de temperatură ale unui fir subțire de platină. (< fr. thermotéléphone) Vezi definitia »
TON, toni, s.m. (Iht.) În general, pește din fam. scombridae, din care fac parte și macroul și pălămida, pești caracterizați prin corp fusiform, comprimat lateral, foarte subțire înspre coadă, acoperit cu solzi mici, abia perceptibili. Tonii sunt scombride de talie mare care populează toate mările calde, în special Oceanul Atlantic și Marea Mediterană. Tonul din Mediterana (Thunnus thynnus) poate ajunge până la 2-3 m lungime, fiind unul dintre cei mai prețuiți pești de consum, alte specii de ton din zonele europene având, în general, sub 1 m lungime. Vezi definitia »
REJETÓN s. n. 1. mlădiță, lăstar. 2. (fig.) vlăstar, descendent, urmaș. (< fr. rejeton) Vezi definitia »
ASINCRÓN, -Ă, asincróni, -e, adj. ~ 2. (Inform.; despre un ordinator) La care fiecare operație este declanșată printr-un semnal provocat de terminarea operației precedente. Vezi definitia »
PAPIÓN I. s. n. cravată înnodată în formă de aripi de fluture. II. s. m. specie de câine pitic cu urechile lungi, căzute, și cu părul lung, de diferite culori. (< fr. papillon) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z