Definita cuvantului plombă
PLÓMBĂ s.f. 1. Lucrare executată de un dentist pentru a astupa o carie dentară; amalgam, porțelan etc. care se pune într-un dinte sau într-o măsea cariată. 2. Construcție inserată într-un grup de alte clădiri (asemănătoare) de care este lipită și încadrată. [< germ. Plombe, cf. fr. plombage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu plombă
FALÉRĂ s.f. 1. (Ant.) Medalie de aur care se dădea soldaților romani ca premiu și care era purtată la gât. 2. Ornament care se prinde la gât. [Var. faler s.n. / < it. falera, lat. phalera, gr. phalara]. Vezi definitia »
plămâíșă, plămâíșe, s.f. (reg.) pată pe piele, pistrui, pistruială, pistriciune. Vezi definitia »
TRĂSÚRĂ, trăsuri, s. f. 1. Vehicul pe patru roți, cu arcuri, tras de cai și folosit la transportul persoanelor. ◊ (Înv.) Trăsură cu aburi = tren. 2. (Astron.; pop.; art.) Constelația Vizitiul. 3. (Înv.) Linie a feței; trăsătură (1). 4. (Înv.) Linie de hotar între două proprietăți. ♦ Suprafață de teren cu o lungime de șase prăjini. 5. (Rar; în sintagma) Trăsură de unire = liniuță de unire. – Tras + suf. -ură. Vezi definitia »
SEMIȘENÍLĂ s. f. șenilă folosită numai ca organ motor de rulare la tractoarele și autocombinele pe terenuri cu aderență redusă. (după fr. semi-chenillé) Vezi definitia »
ACRIDÍNĂ s. f. substanță organică azotată din antracen, bază în industria coloranților antiseptici. (< fr. acridine) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z