Definita cuvantului polar
POLÁR adj. 1. Referitor la poli (2), de la poli. ♦ Zonă polară = zonă cuprinsă între latitudinile de 75° și poli. 2. Referitor la polii unui magnet sau ai unei pile electrice. ♦ Referitor la un corp sau la un mediu care prezintă polaritate. 3. (Mat.) Coordonate polare = numere reale care determină poziția unui punct în plan. 4. (Fil.) Care se află în raport de polaritate (1), care prezintă polaritate. [Cf. fr. polaire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu polar
stânár, stânári, s.m. (înv. și reg.) cioban care conduce o stână sau care are alte atribuții în stână; baci, stăpân, stânaș, stânaci. Vezi definitia »
CENTENÁR, centenare, s. n. Împlinire a o sută de ani de la un eveniment însemnat; celebrarea acestui eveniment. ♦ (Adjectival) Care datează de o sută (sau de mai multe sute) de ani. – Din lat. centenarius, fr. centenaire. Vezi definitia »
CULEGÁR, culegare, s. n. Instrument de metal de forma unei cutii alungite, cu trei pereți, dintre care unul mobil, care servește tipografului să așeze una câte una literele în rânduri egale, formând textul de imprimat; vingalac. – Culege + suf. -ar. Vezi definitia »
bear; [url=http://naltrexoneinjection.com]gauloises cigarette[/url]; [url=http://nadita.net]karelia lights[/url]; [url=http://niche-street.com]state express[/url]; Vezi definitia »
caschetar, caschetari s. m. polițist. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z