Definita cuvantului plastograf
PLASTOGRÁF, -Ă s.m. și f. Cel care plastografiază. [< ngr. plastografos].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu plastograf
PIRANOGRÁF s.n. Piranometru înregistrator. [< fr. pyranographe]. Vezi definitia »
GEOGRÁF, -Ă, geografi, -e, s. m. și f. Specialist în geografie. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géographe, lat. geographus. Vezi definitia »
HELIOGRÁF s. n. 1. aparat pentru copierea pe hârtie heliografică, cu ajutorul luminii, a desenelor executate pe hârtie de calc. 2. aparat pentru măsurarea puterii calorice a Soarelui. 3. aparat telegrafic care folosește razele solare. 4. (astr.) aparat pentru fotografierea Soarelui. (< fr. héliographe) Vezi definitia »
TAF prognoză de aerodrom privind evoluția vremii în interval de 9 ore cuprinzând: grupa de identificare a stației, orele pentru care este valabil și pentru care se prognozează situația meteo, grupa vântului, grupa vizibilităților, grupa timpului prezent, grupa norilor, grupa temperaturilor, jivrajul, grosimea stratului turbulenței, grupa de probabilitate de 30-40% de apariție a unor fenomene, orele între care este valabilă probabilitatea, grupa facultativă cu elemente meteo, grupa de interval de timp. Taf se elaborează din trei în trei ore. Vezi definitia »
ZINCOGRÁF, -Ă, zincografi, -e, s. m. și f. Lucrător tipograf calificat care execută clișee în zinc. – Din fr. zincographe, germ. Zinkograph. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z