Definita cuvantului poli
POLI- Element prim de compunere savantă însemnând „mai mulți”, „mai multe”. [< fr. poly-, it. poli-, cf. gr. polys].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu poli
BOTTICELLI, Sandro (Alessandro di Mariano Filipepi zis ~) (1444 sau 1445-1510, n. Florența), pictor renascentist italian. Tablouri de inspirație religioasă (madone), mitologică („Nașterea lui Venus”) sau alegorică („Primăvara”), pline de grație și de poezie. Portrete. Fresce la Vatican. Creatorul unui anumit tip de frumusețe feminină („ botticelliană”) și al unei compoziții bazate pe ritmuri de curbe unduioase. A ilustrat „Divina Comedie” a lui Dante. Vezi definitia »
drăpălí (-lésc, -ít), vb. – (Trans.) A strica, a distruge. Creație expresivă, cf. jerpeli, hărtăni, drămăli. Vezi definitia »
surcelí, surcelésc, vb. IV (reg.) 1. a strânge surcele. 2. (despre lemne) a tăia sau a ciopli, pentru a face surcele. Vezi definitia »
METALI- v. metalo-. Vezi definitia »
soilí (-lésc, -ít), vb. – (Arg.) A dormi. – Var. suili. Origine incertă. Se consideră der. din țig. sov, part. suto „a dormi” (Graur 187; Juilland 174); dar această explicație este insuficientă cf. Vasiliu, GS, VII, 125. Cuvîntul ne apare cu sensuri foarte diferite și în general prost definite, ca de pildă „a se îmbăta” sau „a se îndrăgosti” sau „a pierde timpul”. Ar putea fi vb. soi „a murdări”, cu suf. expresiv -li și cu sensul special de „a ejacula”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z