Definita cuvantului șișanea
șișaneá, șișanéle, s.f. (înv. și reg.) pușcă lungă arnăuțească.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șișanea
CRUȘĂȚEÁ, crușățele, s. f. Plantă erbacee din familia cruciferelor, cu flori galbene-aurii și cu frunze amărui, comestibile (Barbarea vulgaris).Crușit + suf. -ea. Vezi definitia »
CHISEÁ1, chisele, s. f. Vas mic de sticlă, de cristal sau de porțelan în care se ține dulceața. [Var.: cheseá s. f.] – Din tc. kåse. Vezi definitia »
Totalitatea infracțiunilor săvârșite pe teritoriile mai multor state, într-o anumită perioadă de timp, ca rezultat al acțiunilor planificate ale unui ansamblu de persoane reunite în mod stabil, ce își repartizează și coordonează însărcinările, pe baza preocupării comune de a obține profit. Conform tezei de doctorat ,, Contracararea crimei organizate transfrontaliere'', susținute de Emil Hedeșiu, sub coordonarea gl.bg.prof.univ. Gheorghe Toma, la 4 martie 2005, în cadrul Universității Naționale de Apărare ,, Carol I''. Vezi definitia »
TÉTEA s. m. art. (Pop.) Termen pentru tată, bunic sau străbunic; nume pe care și-l dau aceștia vorbind cu copiii, nepoții etc. lor, uneori și cu persoane străine. – Cf. rus. teatea. Vezi definitia »
PROCREÁ vb. intr., tr. (despre femei) a zămisli, a naște; a concepe. (< fr. procréer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z