Definita cuvantului presing
PRÉSING s.n.sg. (Sport) Sistem de joc, practicat mai ales la baschet, constând în folosirea apărării om la om pe tot terenul. ♦ Predominare în inițiativa de joc; presiune exercitată asupra adversarului. [< engl. pressing].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu presing
RING1 s.n. 1. Platformă pătrată împrejmuită cu coarde, unde se desfășoară meciurile de box sau lupte greco-romane. 2. Platformă într-un local, pe care se dansează. [< fr. ring, cf. engl. ring – cerc]. Vezi definitia »
HAPPENING [HÉPNING] s. n. 1. spectacol improvizat care presupune o participare activă a publicului, urmărindu-se o creație artistică spontană. 2. mișcare artistică bazată pe interferența între mai multe forme de artă (teatru, plastică, muzică, film, fotografie etc.), urmărind anularea distanței dintre realitate și artă. (< amer. happening) Vezi definitia »
DRIBLING s. n. driblare. (< engl. dribbling) Vezi definitia »
BUMERÁNG, bumeranguri, s. n. Armă de lemn îndoit în formă de unghi obtuz, folosită de populația băștinașă a Australiei, care, datorită formei sale și a felului în care este aruncată, revine la locul de aruncare dacă n-a atins ținta. – Din fr. boumerang. Vezi definitia »
SPRING s. n. parâmă de legare sau de manevrare, dată din bordul unei nave, oblic față de axul său longitudinal, la o baba sau alt mijloc de amarare de pe chei. (< engl. spring) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z