Definita cuvantului proton
PROTÓN s.m. Particulă elementară încărcată cu electricitate pozitivă, care intră în compoziția nucleului atomic. [Cf. fr. proton, germ. Proton].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu proton
AARON, Teodor (1803-1859, n. Țichindeal, jud. Sibiu), cleric și cărturar român. Prof. și director al gimnaziului românesc din Beiuș, rector al seminarului român leopoldin din Oradea. Contribuții la dezvoltarea învățământului (lucrări pedagogice și religioase). Vezi definitia »
PISTONFÓN s. n. dispozitiv de etalonare a microfoanelor în domeniul frecvențelor joase. (< fr. pistonphone) Vezi definitia »
MEZOCOLÓN s.n. (Anat.) Pliu peritoneal care leagă colonul cu peretele abdominal posterior. [< fr. mésocôlon, cf. gr. mesos – mijloc, kolon – intestin gros]. Vezi definitia »
abiosestón s. n. totalitatea componentelor moarte dintr-un seston; tripton. (< fr. abioseston) Vezi definitia »
COMISIÓN, comisioane, s. n. 1. Însărcinare dată unei persoane de a procura sau de a transmite ceva; serviciu făcut cuiva în urma unei astfel de însărcinări. 2. (Jur.) Contract în baza căruia o persoană tratează afaceri comerciale în nume propriu, dar pe socoteala altei persoane, în schimbul unei remunerații (procentuale). ♦ Remunerație (procentuală) primită de o persoană, de o bancă etc. care a mijlocit o afacere comercială sau care a efectuat un serviciu. [Pr.: -si-on] – Din fr. commission. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z