Definita cuvantului propulsa
PROPULSÁ vb. I. tr. A imprima o mișcare de înaintare cu ajutorul unui propulsor; a împinge, a porni. [P.i. -sez. / < fr. propulser, cf. lat. propulsare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu propulsa
DEZOSÁ, dezosez, vb. I. Tranz. A desprinde carnea de pe oase. – Din fr. désosser. Vezi definitia »
REDRESÁ vb. I. tr. 1. a îndrepta, a aduce (ceva) în poziție, în situație normală. ◊ a readuce o aeronavă în coborâre în poziție de zbor orizontal cu ajutorul comenzilor sau al reacțiilor aerodinamice. 2. a transforma un curent electric alternativ în curent continuu. II. tr., refl. (fig.) a (se) reface. (< fr. redresser) Vezi definitia »
PRESÁ, presez, vb. I. Tranz. 1. A exercita o presiune asupra unui material, obiect, pentru a-i reduce volumul, a-i da o anumită formă, a extrage lichidul din el etc. ♦ A apăsa. 2. Fig. A constrânge o persoană să acționeze într-un anumit fel. – Din fr. presser. Vezi definitia »
BULVERSÁ vb. intr. 1. a întoarce pe dos, a pune în dezordine. 2. a modifica total. 3. (fig.) a zăpăci, a dezorienta. (< fr. bouleverser) Vezi definitia »
răposá, pers. 3 sg. răposeáză, vb. I (înv.) 1. a se odihni. 2. a muri, a deceda. 3. a coborî, a se opri. 4. a se rezema. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z