Definita cuvantului propulsa
PROPULSÁ vb. I. tr. A imprima o mișcare de înaintare cu ajutorul unui propulsor; a împinge, a porni. [P.i. -sez. / < fr. propulser, cf. lat. propulsare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu propulsa
PRESÁ, presez, vb. I. Tranz. 1. A exercita o presiune asupra unui material, obiect, pentru a-i reduce volumul, a-i da o anumită formă, a extrage lichidul din el etc. ♦ A apăsa. 2. Fig. A constrânge o persoană să acționeze într-un anumit fel. – Din fr. presser. Vezi definitia »
RÁSA2 s. f. treaptă de eroziune largă, de forma unei terase de-a lungul unui țărm, deasupra falezei. (< sp. rasa) Vezi definitia »
nósa! interj. (reg.) cuvânt care exprimă un îndemn la acțiune; ei!, haide!, hai! Vezi definitia »
ambutisa,ambutisez,vb.I.Tranz.A prelucra prin deformare plastica,la cald sau la rece,un semifabricat din tabla pentru a obtine capaceçutii,farfurii etc.-Cf. fr.emboutir Vezi definitia »
AVANSÁ, avansez, vb. I. 1. Intranz. A înainta, a merge (pentru a se apropia de o țintă urmărită). ♦ A se dezvolta, a progresa. Lucrările avansează. 2. Tranz. A promova pe cineva în muncă, a ridica în grad. 3. Tranz. A preda, a acorda cu anticipație o sumă de bani, un bun material etc. – Fr. avancer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z