Definita cuvantului lunar
LUNÁR, -Ă, lunari, -e, adj. 1. Referitor la intervalul de timp de o lună (II); (și adv.) care se produce sau apare o dată pe lună; mensual. 2. (Rar) Propriu lunii (I), de lună, ca luna (de luminos, de feeric etc.). – Din fr. lunaire, lat. lunaris.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lunar
a înjura ca un birjar / ca la ușa cortului / de mama focului / de toți sfinții expr. a înjura foarte urât. Vezi definitia »
VELÁR s.m. Muncitor sau marinar specializat în confecționarea și repararea velelor și a tenzilor navei. ♦ Marinar care execută manevra navelor sau a ambarcațiilor cu vele. [Cf. it. velaio, fr. voilier]. Vezi definitia »
IMPOPULÁR, -Ă adj. (Rar) Care nu este pe placul, pe gustul poporului; nepopular. [Cf. fr. impopulaire]. Vezi definitia »
COMANDITÁR, -Ă, comanditari, -e, s. m. și f. (În economia capitalistă) Persoană care comanditează sau, p. ext., finanțează. – Din fr. commanditaire. Vezi definitia »
COLUMBÁR s. n. monument funerar cu nișe în care se păstrează cenușa morților incinerați. (<lat., fr. columbarium) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z