Definita cuvantului știol
știol, știóluri, s.n. (reg.) 1. galerie de mină. 2. locul pe unde se intră în mină. 3. peșteră. 4. horn, coș. 5. partea de deasupra a cuptorului țărănesc, pe care se șede sau doarme.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu știol
ȚOL2, țoluri, s. n. (Pop.) Țesătură groasă de lână, de cânepă sau de bumbac, folosită la țară ca pătură, ca velință sau pentru așternut pe jos. – Din ngr. tsolí, tsúli. Vezi definitia »
DIAMINOFENÓL s.n. (Chim.) Derivat al pirogalolului, al cărui clorhidrat este folosit ca revelator în fotografie. [Pron. di-a-. / < fr. diaminophénol]. Vezi definitia »
FRIVÓL, -Ă, frivoli, -e, adj. (Despre oameni) Care este preocupat de lucruri neserioase, care umblă după plăceri ușoare; ușuratic. ♦ (Despre lucruri, fapte, atitudini) Lipsit de seriozitate, de temeinicie, de importanță. – Din fr. frivole, it. frivolo. Vezi definitia »
DIPÓL s. m. fiecare dintr-o pereche de mici poli electrici sau magnetici, egali în valoare absolută și de semn contrar, foarte apropiați unul de altul. (< fr. dipôle) Vezi definitia »
COMSOMÓL s.n. (În trecut în fosta U.R.S.S.) Organizație revoluționară a tineretului sovietic. [< rus. Komsomol]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z