Definita cuvantului rabat
RABÁT s.n. Reducere acordată cumpărătorului din prețul de vânzare al unei mărfi. ♦ (În economia socialistă) Rabat comercial = diferența dintre prețul cu ridicata al industriei și prețul de desfacere cu amănuntul. [< germ. Rabatt, cf. fr. rabais].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rabat
DEPLASÁT, -Ă., deplasați, -te, adj. Care nu se află la locul lui. ♦ (Despre oameni și manifestările lor) Care nu este așa cum se cuvine în raport cu situația, cu momentul dat; nepotrivit, nelalocul lui; necuviincios. – V. deplasa. Cf. fr. déplacé. Vezi definitia »
DIMINUTIVÁT, -Ă, diminutivați, -te, adj. Care a devenit diminutiv. – V. diminutiva. Vezi definitia »
DECUPÁT2, -Ă, decupați, -te, adj. Tăiat dintr-un tot, dintr-un întreg; din care s-a tăiat o parte. ◊ Pantofi decupați = pantofi care au călcâiul descoperit, fără ștaif. – V. decupa. Cf. fr. découpé. Vezi definitia »
INTERNÁT, internate, s. n. 1. Așezământ școlar în care elevii primesc locuință și întreținere. 2. Stagiu de practică efectuat în spitale și în clinici de studenții în medicină din ultimii ani. – Din fr. internat. Vezi definitia »
ARABIZÁT, -Ă, arabizați, -te, adj. Care a devenit arab sau care a căpătat un caracter social-cultural arab. – V. arabiza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z