Definita cuvantului radiogoniometra
RADIOGONIOMETRÁ vb. I. tr. A determina direcția unui radioemițător prin radiogoniometrie. [< radiogoniometru].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu radiogoniometra
PUDRÁ vb. I. tr., refl. a(-și) da cu pudră. II. tr. a acoperi cu un strat de zahăr pudră. ◊ a presăra un medicament sub formă de praf pe suprafața pielii. (< fr. poudrer) Vezi definitia »
CASANDRA (KASSANDRA) (în mitologia greacă), fiica lui Priam, regele Troiei, și a Hecubei. Preoteasă a lui Apolo, acesta a înzestrat-o cu darul profeției, osîndînd-o, în același timp, ca spusele sale să nu fie crezute. A prevestit în zadar prăbușirea Troiei. Luată scalvă de Agamemnon, a fost omorîtă, împreună cu acesta, de Clitemnestra. Vezi definitia »
susurá (-r, át), vb. – A murmura. Fr. susurrer.Der. susur, s. n. (murmur). Prezenta mr. șușuredz, șușurare, i-a făcut pe Pușcariu 1706 și Pascu, I, 168, să se gîndească că aceste cuvinte reprezintă direct lat. susurrāre. Această ipoteză este foarte puțin probabilă; cuvîntul nu este popular și mr. trebuie să fie o creație expresivă care aparține familiei lui șoșoi. Vezi definitia »
legătura politică și juridică permanentă dintre o persoană fizică și un stat, care generează și exprimă totalitatea drepturilor și obligațiilor reciproce dintre o persoană și statul al cărui cetățean este. Vezi definitia »
TONSURÁ vb. I. tr., refl. (Liv.) A(-și) face o tonsură. [< fr. tonsurer]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z