Definita cuvantului tălăpanță
tălăpánță, tălăpánțe, s.f. (reg.) femeie rea de gură.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu tălăpanță
DURÁTĂ, durate, s. f. Interval de timp in care se petrece, se desfășoară o acțiune; timpul cât durează ceva. ♦ Spec. Timpul cât ține intonarea sau executarea unei note muzicale; valoarea unei note. ♦ Spec. Interval de timp situat între două evenimente succesive și de aceeași natură. Durata recreației. – După fr. durée. Cf. it. durata. Vezi definitia »
JABOTIÉRĂ s. f. muselină din care se fac jabourile. (< fr. jabotière) Vezi definitia »
AMBUSCÁDĂ, ambuscade, s. f. 1. Acțiune de luptă care se organizează din timp și se execută de obicei cu efective mici, în scopul de a pândi și a ataca prin surprindere pe inamic. 2. Loc ascuns de unde pândește una dintre părțile în luptă, cu scopul de a năvăli pe neașteptate asupra dușmanului. – Fr. embuscade. Vezi definitia »
AMULÉTĂ, amulete, s. f. Mic obiect căruia oamenii superstițioși îi atribuie puterea magică de a le aduce noroc. V. talisman, fetiș.Fr. amulette (lat. lit. amuletum). Vezi definitia »
LUDUȘEÁNCĂ, ludușénce, s.f. Femeie născută și crescută în localitatea Luduș (din județul Mureș). ♦ Locuitoare din localitatea Luduș. (ludușean + suf. -că) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z