Definita cuvantului tiopăni
tiopăní, tiopănésc, vb. IV (reg.) a tăpși mămăliga.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu tiopăni
DESPRIPONÍ, despriponesc, vb. IV. Tranz. A dezlega un animal de la priponul de care fusese legat. – Des1- + priponi. Vezi definitia »
APENINI (APPENNINO), sistem muntos care se întinde de-a lungul Pen. Italice pe 1.190 km, alcătuită din roci calcaroase, granitice, argiloase. Alt. med.: 1.200-2.000 m. Alt. max.: 2.914 m (vf. Corno Grande din masivul Gran Sasso d’Italia – Abruzzi). Expl. de bauxită, blendă și marmură. Pășuni. Fenomene de degradare a solului datorită despăduririlor. Vezi definitia »
MĂRGINÍ, mărginesc, vb. IV. 1. Tranz. A forma limitele, marginile unui lucru, unei suprafețe etc., a contura un lucru, o suprafață, a încadra, a delimita. ♦ A stabili anumite limite. ♦ Refl. recipr. A se învecina cu..., a avea hotar comun cu... 2. Tranz. și refl. A (se) limita, a (se) reduce, a (se) restrânge, a (se) rezuma. 3. Tranz. (Înv.) A ține sub pază, a fixa cuiva domiciliu forțat; a închide. – Din margine. Vezi definitia »
crainí, crainésc, vb. IV (înv.) a face cunoscut. Vezi definitia »
CANELÓNI s.m. pl. Dreptunghiuri de aluat de tăiței, fierte în prealabil, apoi rulate în jurul unei umpluturi, respectiv tuburi de aluat gata preparate, apoi umplute, acoperite de obicei cu sos și gratinate – Din it. cannelloni. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z