Definita cuvantului referendar
REFERENDÁR s.m. Demnitar al curții franceze însărcinat cu prezentarea și urmărirea cererilor relative la titlurile de noblețe, la dispensele de vârstă etc. ♦ Mare referendar = membru al senatului în Imperiul francez, care deținea sigiliul adunării. [< fr. référendaire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu referendar
pălimár (pălimáre), s. n.1. Balcon, foișor. – 2. Balustradă, parmalîc. – 3. Balustru. – Var. (înv.) polimar, (Munt.) palimac. Ngr. πολυμερής „multilateral”, din cauza orientării sale în diferite direcții. Forma primitivă, polimar, a fost asimilată cu pălămar „frînghie” și „paracliser”. Sec. XVIII. Vezi definitia »
șplingar, șplingari s. m. (intl.) spărgător de locuințe și mașini. Vezi definitia »
VAGONETÁR, vagonetari, s. m. Muncitor care lucrează la încărcarea și la transportul materialului cu vagonete în minele de cărbuni, de sare, pe șantiere etc. – Vagonet + suf. -ar. Vezi definitia »
MACASÁR s. m. eben brun-închis, cu vine negre, originar din Indonezia. (< fr. macassar) Vezi definitia »
PREȘCOLÁR, -Ă, preșcolari, -e, adj. Care nu a atins încă vârsta de școală; care se referă la educația, învățământul copiilor sub această vârstă, care aparține acestora. ♦ (Substantivat) Copil care are vârsta între 3 și 6 ani. – Pre1- + școlar (după fr. préscolaire). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z