Definita cuvantului turuietic
turuiétic, turuiétică, turuiétici, turuiétice, adj. (reg.) nerod, netot, nătărău, nebun.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu turuietic
ANTITABÁGIC, -Ă, antitabagici, -ce, adj. Care este (folosit) împotriva tutunului și a fumatului; (rar) antitabac. – Anti- + tabagic. Vezi definitia »
STEREOSTÁTIC, -Ă I. adj. referitor la stereostatică. II. s. f. ramură a fizicii care studiază echilibrul corpurilor solide. (< fr. stéréostatique) Vezi definitia »
VẤLNIC, vâlnice, s. n. 1. Fotă încrețită în talie și despicată în față, care aparține portului popular oltenesc. 2. Pânză țărănească subțire; învelitoare de cap făcută din astfel de pânză; văl. – Din bg. vălnenik. Vezi definitia »
SPECTROSCÓPIC, -Ă, spectroscopici, -ce adj. Care aparține spectroscopiei, privitor la spectroscopie; care se face cu ajutorul spectroscopului. – Fr. spectroscopique. Vezi definitia »
ANALÍTIC, -Ă, analitici, -e, adj. Care se bazează pe analiză, care procedează prin analiză. ◊ Chimie analitică = ramură a chimiei care se ocupă cu cercetarea elementelor și a combinațiilor lor. Limbă analitică = limbă care se servește de termeni speciali (prepoziții, conjuncții, pronume etc.) pentru a exprima raporturile gramaticale. ♦ (Mat.; Fiz.) Care folosește calculul algebric și infinitezimal. – Fr. analytique (lat. lit. analyticus). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z