Definita cuvantului repudia
REPUDIÁ vb. I. tr. 1. A respinge, a arunca, a alunga, a desconsidera (ceva sau pe cineva); a renega. 2. (Jur.) A renunța la o moștenire sau la un legat. [Pron. -di-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / cf. fr. répudier, lat. repudiere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu repudia
BITOLIA (BITOLA, BITOLJ [bitoλ]), oraș în Macedonia (S Iugoslaviei); 137,8 mii loc. (1981, cu suburbiile). Nod feroviar. Produse de cauciuc. Ind. ușoară (covoare) și alim. Biserică (sec. 15). Fundat în 1014. S-a mai numit și Monastir. Vezi definitia »
AUDIÁ, audiez, vb. I. Tranz. 1. A supune unui interogatoriu. 2. A asculta un șir de lecții, de prelegeri, de înregistrări muzicale. [Pr.: a-u-di-a] – Lat. lit. audire. Vezi definitia »
ELOGIÁ, elogiez, vb. I. Tranz. A aduce elogii, a lăuda (în cuvinte entuziaste), a preamări. [Pr.: -gi-a] – Din fr. élogier. Vezi definitia »
codeiá, codeiéz, vb. I (reg.) a încondeia ouăle (de Paști). Vezi definitia »
INIȚIÁ vb. I. 1. tr. A primi (pe cineva) în rândul celor care practicau un anumit cult. ♦ A îndruma în practica unei religii. 2. tr., refl. A da cuiva sau a căpăta cunoștințele necesare într-o știință, într-o artă, într-o meserie etc. 3. tr. A începe, a pune bazele unei activități etc. [Pron. -ți-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. initier, it. iniziare, lat. initiare – a începe]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z