Definita cuvantului revaloriza
REVALORIZÁ vb. I. tr. A aduce la valoarea inițială; (rar) a revalorifica. ♦ (Fin.) A ridica cursul oficial al banilor de hârtie în raport cu aurul sau cu valuta străină. [P.i. -zez. / < fr. revaloriser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu revaloriza
DIESELIZÁ vb. A echipa un automobil cu un motor Diesel sau a modifica structura unui motor cu aprindere prin scânteie pentru a-l face să funcționeze ca un motor Diesel. [Pron.: dizeliza] – Din fr. diéséliser. Vezi definitia »
DEFERIZÁ vb. I. tr. (Chim.) A îndepărta excesul de fier din apele feruginoase pentru a putea fi consumate. [< fr. déferriser]. Vezi definitia »
DIVIZÁ vb. I. 1. tr. A împărți, a divide. ♦ (Mat.) A face o împărțire; a împărți. 2. tr., refl. A (se) despărți în grupuri. ♦ A (se) dezbina. [< dr. diviser]. Vezi definitia »
AMBIGUIZÁ, ambiguizez, vb. I. Tranz. (Livr.) A face să devină ambiguu. [Pr.: -gu-i-] – Ambiguu + suf. -iza. Vezi definitia »
APOTEOZÁ vb. I. tr. (Ant.) A pune (un erou, un împărat) în rândul zeilor; a zeifica, a diviniza. ♦ (Fig.) A lăuda exagerat, a acorda (cuiva) onoruri neobișnuite. [< apoteoză]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z