Definita cuvantului revizorat
REVIZORÁT s.n. Funcția de revizor; (p. ext.) timpul cât cineva îndeplinește această funcție. ♦ Serviciu în cadrul căruia își exercită revizorul funcția; localul în care funcționează acest serviciu. [Pl. -te, -turi. / < revizor + -at].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu revizorat
ASEXUÁT, -Ă adj. fără sex. ♦ reproducere ~ă = înmulțire prin diviziune fără fecundație. (< fr. asexué) Vezi definitia »
BIOPREPARÁT s. n. 1. (fragment de) organism conservat pentru a fi utilizat în cercetările științifice, în scopuri didactice etc. 2. preparat de origine biologică. (< bio- + preparat) Vezi definitia »
îmbărăcát, -ă, adj. (reg.) acoperit cu brumă; brumat. Vezi definitia »
CANDIDÁT, -Ă s.m. și f. 1. Persoană care candidează (sau care este propusă) pentru a fi aleasă într-un for de conducere. ♦ Persoană care se prezintă la un examen pentru a ocupa un post etc. ◊ Candidat în științe = titlu acordat în anumite țări la terminarea aspiranturii, după trecerea examenelor reglementare și susținerea unei disertații de specialitate. 2. (Silv.) Arbore de bună calitate care rămâne în arboret după aplicarea măsurilor de curățire. [< fr. candidat, cf. germ. Kandidat < lat. candidatus – îmbrăcat în toga „candida”, albă, rus. kandidat]. Vezi definitia »
BARCHETÁT s.n. v. barhetat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z