Definita cuvantului țurcă
țúrcă2, țúrci, s.f. (reg.) 1. căciulă mare și mițoasă făcută din blană de oaie țurcană. 2. lână colorată, toarsă subțire.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu țurcă
BÚTCĂ, butci, s. f. (Înv. și arh.) Caleașcă. – Ucr. budka. Vezi definitia »
HÓRĂ1, hore, s. f. 1. Dans popular românesc cu ritm domol în care jucătorii se prind de mână formând un cerc închis; cerc format de aceia care execută acest dans; melodia după care se execută acest dans. Dacă ai intrat în horă, trebuie să joci (= dacă te-ai apucat de un lucru, trebuie să te ții de el). ♦ (Pop.) Petrecere țărănească unde se dansează jocuri populare. ◊ Expr. A ieși la horă = a intra (ajungând la vârsta cuvenită) în rândul fetelor și al flăcăilor care joacă la horă. A se găti ca la horă = a se îmbrăca cu hainele de sărbătoare. 2. Fig. Scandal, tărăboi. 3. (Astron.) Coroană boreală. [Pl. și: hori] – Bg. horo (ngr. horos). Vezi definitia »
mutélcă (mutélci), s. f. – Piuliță. – Var. mutercă. Pol. muterka, din germ. Mütterchen „mămică” (Cihac, II, 207; Iordan, Dift., 95; Scriban; Iordan, BF, VI, 169). În Mold. Vezi definitia »
PADALÁȘCĂ, padalăști, s.f. 1. o substanță mâzgoasă formată din spermatozoizii ejaculați care nu au reușit să fecundeze ovulul. (expresie jignitoare : Copil din padalașcă ce ești!) – regionalism/arhaism folosit îndeosebi în partea de nord și de vest a Transilvaniei Vezi definitia »
BUTELCÚȚĂ, butelcuțe, s. f. (Reg.) Diminutiv al lui butelcă.Butelcă + suf. -uță. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z