Definita cuvantului rutier
RUTIÉR, -Ă adj. Referitor la drumuri, la șosele. ♦ Transport rutier = transport făcut pe șosea; tractor rutier = tractor rapid, în general cu roți, folosit în orașe și pe șosele la transportarea remorcilor. // s.m. Ciclist participant la întrecerile sportive care se desfășoară pe șosele. [Pron. -ti-er. / < fr. routier].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rutier
CHÉDER, chedere, s. n. (Auto) Element de etanșare (pentru uși, ferestre, capote etc.) sub forma unui cordon din cauciuc sau plastic, cu un profil special, adaptat locului de montare. – Din germ. Keder. Vezi definitia »
MER, meri, s. m. (Chim.) Unitate elementară constitutivă cu structură și cu masă dată invariabile, care se repetă în mod constant într-un lanț macromolecular al unui polimer. – Din fr. mère. Vezi definitia »
TROHITÉR s.n. (Med.) Tuberozitate a extremității superioare a humerusului. [Var. trochiter s.n. / < fr. trochiter]. Vezi definitia »
LÍDER s.m. (Rar) I. 1. Conducător al unui partid politic sau al unei organizații burgheze. ♦ (Rar) Dirijor, șef al unei orchestre de jaz. 2. Echipă sau sportiv care se găsește în fruntea unei competiții. II. (Mar.) Tip de navă conducătoare a unei flotile de nave ușoare. [Scris și leader. / < engl. leader]. Vezi definitia »
CANTILEVÉR I. adj., s. n. (sistem de suspensie) care nu are o susținere directă. II. s. n. tip de pod metalic ale cărui grinzi principale nu au o susținere directă, suspendând o grindă cu o deschidere redusă. (< fr. cantilever) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z